Top of Form

 

امارات این هفته به مرحله برجسته‌ای درتلاش‌هایش برای مبارزه با «کووید-19» رسید به طوری که کمک‌هایش در زمینه تجهیزات پیش‌گیری پرشکی و شخصی از هزارتن فراتررفت و به بیش از70 کشور رسید. همچنین به بیش ازیک میلیون نفر از کارکنان بخش بهداشت درسراسر جهان کمک کرد.

 

کشورامارات با شروع مصیبت بزرگ«کووید-19» خود را متعهد ساخت با تقدیم کمک‌ها به کشورهای عربی مجاور درنقش اساسی و اثرگذار وارد شود. همچنین دست یاری برای تأمین نیازهای دیگرکشورهای منطقه دراز کرد که افزایش ناگهانی تعداد مبتلایان منجر به فلج شدن آنها برای مقابله با ویروس شده بود. این پاسخ برای کشور امارات تازگی ندارد و از ارزش‌های عربی اصیل سرچشمه می‌گیرد که رهبری آگاه در همه زمینه‌های همکاری با برادران عرب و کشورهای جهان تعمیق داد که ما و آنها را روابط برادرانه و دوستی به هم پیوند می‌دهد. بهترین بیان آن گفته شیخ محمد بن راشد آل مکتوم قائم مقام رئیس حکومت، نخست وزیر و حاکم دبی است که« ملت‌های زنده نمی‌گریزند، از چالش‌ها ناامید نمی‌شوند، ما ملتی زنده‌ایم نه درگذشته مأیوس شده و نه به هیچ وجه درآینده ناامید می‌شود، در کمک به برادر و دوست ، آواره و نیازمند هرجا که باشد درنگ نمی‌کنیم. به کمک ناتوان می‌رود و به خردسال می‎آموزد و فقیر را سیرمی‌سازد، به کمک نیازمند می‌شتابد و بیمار را درمان می‌کند، بیمارستان‌ها می‌سازد و شهرها را آباد و مدارس را برپا می‌کند و پیام محبت انسان به برادر انسانش را می‌گستراند، و پرچم بخشندگی انسانی به همه بشریت را برافراشته می‌دارد».

 

آری، امت عرب زنده است و اینک دررویارویی با جان سخت‌ترین بحران پیش روی بشریت درکنار جهان ایستاده است. می‌خواستیم ثابت کنیم جهان عرب نقشی بزرگ و مؤثر درزمان بحران‌های ایفا می‌کند از جمله درپاسخ جهانی برای کنترل ویروس و خواستیم همبستگی و همدلی را ترجمه کنیم که الهام بخش جهان برای ایجاد همکاری است.

 

درزمانی که پروازهای حامل تجهیزات پزشکی و امکانات پیش‌گیری شخصی بخش بسیار برجسته کمک‌هایی می‌شد که کشور امارات درمقابله با ویروس «کووید-19» تقدیم می‌کرد، اما این تنها بخشی از تلاش گسترده و بسیارعمیق مبتنی برروابط وسیع جهانی کشور امارات و موقعیت استراتژیک و سرمایه‌گذاری بلند مدتش در زمینه بهداشت و زیرساخت‌های لوجستیکی است.

 

کشور امارات همیشه برای کاستن از رنج جهانی احساس مسئولیت کرده است. و این بر تعهدات تاریخی منعکس می‌شود تا از بزرگان تأمین کننده کمک‌های جهانی از دو جهت نسبی و مطلق باشیم و چه بسا کشور امارات به مرکز جهانی تبدیل شود که با اقتصاد جهانی پیوندی محکم دارد.

 

درماه مارس 2020 اقدام به برگرداندن 215شهروند کشورهای برادر و دوست از ووهان چین کردیم که ویروس «کووید-19» به شکل وسیعی شیوع یافت و درشهرانسانیت درابوظبی ازآنها پذیرایی کردیم تا قبل از برگشتن به کشورشان تحت مراقبت بهداشتی باشند.

 

با متوقف شدن پروازها به دلیل اقدامات کشورها برای مقابله با ویروس «کووید-19» کشور امارات برای گردهم آوردن خانواده‌های زیادی کمک کرد و آنها را به کشورهایشان برگرداند. علاوه براینکه امکانات پیشگیری شخصی و پروازهای بازگشت به وطن را مهیا ساختیم. تعداد زیادی تجهیزات آزمایش دراختیار کشورهای نیازمند قراردادیم.

 

درسطحی دیگر همکاری بین‌المللی درزمینه علوم و تکنولوژی کشور امارات فرصت تقدیم مشارکت‌های بزرگی را درسطح پزشکی نیز مهیا ساخت. به حمایت از پژوهش‌های مربوط به تولید واکسن ویروس «کووید-19» پرداختیم و درمان امیدبخشی را با سلول‌های بنیادی توسعه دادیم. همچنین به سرعت اقدام به ارائه تکنولوژی معاینه و آزمایش پیشرفته به بازار داخلی کردیم.

 

پایبندی عمیق کشور امارات به تقویت اهداف انسانی در زمینه دیگر تجلی یافت و آن کشف فضاست. برخی می‌پرسند چرا کشور امارات دراواسط ژوئن 2020 و در میانه ویروس جهانی اقدام به پرتاب سفینه فضایی به مریخ کرد(که «سفینه امید» نامیده شد). چون ما براین عقیده‌ایم کشف فضا فقط مربوط به آنچه آنجا وجود دارد نیست بلکه به آنچه روی زمین وجود دارد برمی‌گردد؛ پیشرفت علمی را تقویت می‌کند و به ما دیدگاه و احساس داشتن هدفی بزرگ‌تررا می‌بخشد که برای رسیدن به آن تلاش می‌کنیم و همکاری با دیگرکشورها را تقویت می‌کند. همچنین به جوان عرب نشان می‌دهد همه چیز ممکن است محقق شود وقتی که تلاش درخور برای انجامش بشود.

 

درحالی که جنگ علیه ویروس «کووید-19» مانند یک مأموریت اکتشاف فضایی نیست اما میان آنها وجوه تشابه وجود دارد. هردو مأموریت به ما دیدگاه می‌دهند. درحالی که با «وضعیت طبیعی جدید» کنار می‌آییم، نباید فراموش کنیم که پاسخ جهانی به ویروس به طور کلی در اندازه و گستره حیرت انگیز بود. دولت‌ها و جوامع و شرکت‌ها اختلافات و ترس‌های رقابتی را به کناری گذاشتند و برای یک مسئله مشترک تلاش کردند.

 

درسایه کنار آمدن جهان با «طبیعت جدید» باید هوشیار بمانیم. نباید درس‌هایی را که از بحران «کووید-19» آموختیم فراموش کنیم تا باز هم به عادت‌های قدیمی برگردیم. منظورم دراینجا مشخصا تغییراقلیم است. طی ماه‌های گذشته تولید گازهای گلخانه‌ای به شکل بزرگی کاهش یافتند و نشانه‌های بهبود درنظام زیست محیطی با تغییرات ناگهانی درهمه جا بروز یافتند. درحالی که آنچه روی داد منعکس کننده تأثیر ناخواسته ویروس بود، اما دلیل آشکاری است براینکه همه ما می‌توانیم دست دردست هم برای حفاظت از سیاره‌مان کارکنیم. هریک ازما می‌تواند به وجود آورنده تغییری باشیم. امیدی هست و این پیامی است که باید درهمه مناسبت‌ها و محافل و نقطه‌های حساس به تمامی حفظ کرد.

 

درهمین زمان و درحالی که کشور امارات تلاش‌هایش را برای مبارزه با ویروس«کووید-19» ادامه می‌دهد، با همکاری شرکای عرب و بین‌المللی و با برگزاری «اکسپو 2020دبی» به دنبال انتقال همکاری بین‌المللی درسطحی جدید درکشورمان هستیم. انتخاب دبی به عنوان مرکز «اکسپو2020» مایه افتخار بسیار و نشانه سطح پیشرفت کشور امارات از زمان تأسیس آن درسال1971 علاوه براعتمادی که جامعه جهانی به آن دارد. وقتی شرایط ما را ناچار به عقب انداختن رویداد ساخت، احساس ناامیدی بزرگی حاکم شد. اما ما مطمئن هستیم که آغاز «اکسپو2020» درسال 2021در دبی رنگ و بوی خاصی خواهد داشت؛ چرا که با انرژی و اصرار بیشتری همراه خواهد شد. «اکسپو 2020» فرصتی برای بشریت خواهد بود تا درباره چگونگی ثبات پایبندی‌اش نسبت به مقابله با ویروس «کووید-19» با امید به آینده‌ای بهتر- بیاندیشد. اما برای ما درجهان عرب این فرصتی است تا به آن افتخار کنیم با آنچه که دربه سود همه بشریت است شریک می‌شوی-امید است از تاریخ درس واقعی را گرفته باشد بخصوص عبرت ازاسلام ناب پیدا کرده باشد -انشالله-