بسم الله الرحمن الرحیم -در اتریش، مسلمانان شیعه اقلیت کوچکی را در میان جمعیت بزرگتر مسلمانان تشکیل می‌دهند که حدود ۴٪ تخمین زده می‌شود. اگرچه هیچ نماینده رسمی از اسلام شیعه در این کشور وجود ندارد، اما علاقه فعالی به ترویج وحدت‌گرایی یا آشتی سنی-شیعه در جامعه مسلمانان اتریش وجود دارد. • کوچک اما حاضر: اگرچه مسلمانان شیعه در اتریش در اقلیت هستند، اما کاملاً غایب نیستند و تخمین زده می‌شود که ۴٪ از جمعیت مسلمانان خود را شیعه می‌دانند. • عدم وجود نمایندگی رسمی:

برخلاف اسلام سنی که یک انجمن مذهبی اسلامی رسماً به رسمیت شناخته شده در اتریش دارد، هیچ سازمان رسمی نماینده اسلام شیعه وجود ندارد. • علاقه به گفتگو:

به گفته‌ی مجله‌ی مطالعات اسلامی «الجمعیه»، با وجود این فقدان نمایندگی رسمی، تلاش مداومی برای تقویت تفاهم و گفتگو بین مسلمانان سنی و شیعه در اتریش، با هدف ترویج وحدت‌گرایی در چارچوب وسیع‌تر اروپایی، در جریان است. • زمینه «اسلام اروپایی»: گفتمان پیرامون وحدت‌گرایی سنی-شیعی در اتریش، در چارچوب بحث گسترده‌تر «اسلام اروپایی» نیز قرار می‌گیرد که به بررسی چگونگی تطبیق و توسعه اسلام در بستر اروپایی می‌پردازد. • زمینه تاریخی: قانون اسلام اتریش در سال ۱۹۱۲، پایه و اساس به رسمیت شناختن رسمی اسلام به عنوان یک دین را بنا نهاد، اما وضعیت خاص مسلمانان شیعه در این چارچوب قانونی هنوز در حال تحول است. • چالش‌ها و فرصت‌ها:

چالش‌های ادغام اقلیت‌های مسلمان و تنظیم مقررات اسلام در اتریش همچنان ادامه دارد و رابطه سنی و شیعه تنها یکی از جنبه‌های این مسئله پیچیده است. جناب کشور اطریش غریبالغربا تشریف دارند در  گوگل ترنسلیت اسمی ندارند در  گوگل هم جستجو کنید به جای استرایا استرالیا من نوشتم کشور استریا امد ولی مطلب بزبان انگلیسی است که ما المانی  سبک اینگلسی هستیم=austeria—لطفا بفرمایند ان اصطلاحات سیاسی به چه معنا است